Schrijf zonder na te denken over 'waar te beginnen' en 'hoe krijg ik structuur'  


... voor dat mooie boek over je leven tot nu toe

Mijn Deelboek oprichter Marloes Nuijten werkte 10 jaar lang als journalist voor o.a. het Algemeen Dagblad.

Je wilt graag de herinneringen uit je leven op papier zetten, maar…

Jij vindt het belangrijk om je verhalen tastbaar te maken. Je hebt anderen uit je omgeving al enthousiast gehoord over hun boek. Je beseft ook het belang van het maken van zo’n boek: bedenk maar eens hoe waardevol het voor je kinderen is om zo’n persoonlijk boek van jou te hebben. Het levert de mooiste gesprekken op! Maar door de reis door je verleden besef je ook hoeveel je wel niet hebt meegemaakt; van trotse momenten, maar ook grote uitdagingen die je bent doorgekomen.


Maar dit voor jezelf op papier zetten? Moeilijk. Je weet niet waar je moet beginnen, hoe je de rode draad in je boek aanbrengt en hoe je diepgang krijgt in plaats van een opsomming.


Boek opmaken en laten drukken

Of je weet niet hoe je het boek mooi vormgeeft. Die dierbare foto’s moeten er natuurlijk wel in. Diploma’s of je geboortekaartje zou ook leuk zijn. En waar laat je je boek vervolgens drukken?


Interessant genoeg

En daarbij: stel dat je het wel wist, vraag je je af of jouw verhaal wel boeiend genoeg is. Waarom zou je dit voor jezelf op papier zetten? En waarom voor anderen? Zo bijzonder voel je je zelf niet.

Herkenbaar?

Je kunt het maken van een eigen boek ook op deze manier ervaren…

,,Ik help je met het begin, de structuur, de diepgang, de vormgeving én de druk van je boek''

Je krijgt een vraag voor je neus zoals: ‘Wat voor moeder is jouw moeder voor je geweest?’ Of: ‘Wat was je allereerste baan en hoe was je werkgever?’ Maar ook: ‘Hoe voelde je je toen je eerste kind werd geboren?’ Je laat de vraag even bezinken. Langzaamaan komen alle herinneringen weer boven.


Schrijven vanuit je hart

Je gaat achter je computer zitten en de woorden stromen uit je pen. Je schrijft vanuit je hart waardoor er sowieso geen goed of fout is. Je hebt er plezier in. Bent niet steeds bezig met waar je moet beginnen of hoe je structuur aanbrengt.. Je bent écht bezig met de reis door je verleden.

Bedenk: ieder leven is waardevol en zit bomvol herinneringen.

Het proces

In totaal ontvang je 25 hoofdvragen over je verleden. Iedere hoofdvraag kent 3 deelvragen waardoor je écht diepgang krijgt in je verhaal. Deze vragen zijn opgesplitst in 7 thema's:


  1. Kindertijd
  2. Opleiding & werk
  3. Liefde
  4. Vriendschap
  5. Eigen gezin
  6. Hobby's en vrije tijd
  7. Algemeen


Je kunt kiezen of je 1 vraag per week of 2 vragen ontvangt. Je bepaalt dus zelf of je er 3 of 6 maanden over doet. Na de in totaal 25 vragen beantwoord te hebben, kun je ervoor kiezen om het boek te laten afdrukken óf om meer vragen te ontvangen zodat je een nóg uitgebreider boek krijgt. 


Om meer vragen te ontvangen, betaal je vanaf dat moment 25 euro per maand en kun je je abonnement stop zetten wanneer je maar wilt. Is je boek voor je gevoel af? Dan gaan wij voor je aan de slag. We verzamelen al je verhalen en foto's en maken een prachtig boekwerk op. Het digitale exemplaar met watermerk ontvang je voordat het naar de drukker gaat. Vervolgens laten we het drukken en ontvang je binnen 2 weken je boek thuis!


Voor wie

‘Kijk terug op je leven tot nu toe en maak de balans op voor je toekomst’

Het maken van een Deelboek doe je vaak nadat je met pensioen bent gegaan. De kinderen zijn uitgevlogen, het werken is gestopt en nu heb je de rust om terug te kijken en de balans voor de toekomst op te maken.


Deelboek met een missie

Bijzondere reis door je verleden

Door de reis door je verleden besef je je hoeveel je wel niet hebt meegemaakt; van trotse momenten, maar ook grote uitdagingen die je bent doorgekomen.


Familieverhalen gaan niet verloren

Door verhalen tastbaar te maken, gaan ze door van generatie op generatie.


Meer onderlinge verbondenheid

Wij bieden je de mogelijkheid de beantwoording van de vragen wekelijks digitaal met je dierbaren zoals je kinderen te delen. Nieuwe verhalen zijn stof voor de mooiste gesprekken.

Maak je boek